@shockingGreen @doenietzomoeilijk dito, dank voor de pointer. Heb de BOOS video niet gezien, maar NPO content exclusief op YT is verbazingwekkend en ongewenst.

Si l'on construisait nos maisons comme on aménage nos villes :

dank @jan voor je input de afgelopen dagen: Het fietst!

Show thread

With some helpful pointers from others, I now rewrote my Micropub client to talk JSON to my WordPress site. And it works! Next step is turning it into a personal tool, tailored to my own specific uses.

zylstra.org/blog/2022/01/perso

@Petzlux I usually do HOUSE and DAILY first to establish vowels, then TRAMP and FANGS which all 4 together apart from the C covers all letters used above 2% in frequency in English.

@mbtsmn heb het nooit gehad nee. hangt wel een beetje af van wat je doet ook of dat nuttig is lijkt me. Mijn advieswerk was vrij risicoloos voor de klanten die ik had (als het hielp hielp het, als het niet hielp was er geen schade zeg maar). Wat zijn de werkelijke risico's? Sommige partners waarmee ik werkte hadden het wel als standaard element in hun contract met me staan dat ik het moest hebben.

@jan ik denk dat wat in die MAMP folder staat prevaleert boven wat elders staat, dus als er niets had gestaan dat dan het in de ini opgenomen pad was gebruikt. Maar er stond dus wel wat, maar verouderd.

@jan verwijzen in de gebruikte php.ini hielp niet. Heb met openssl_get_cert_locations() opgezocht waar MAMP kijkt, en in die folder stond een oude cacert.pem v Mozilla, die geupdate en voor de zekerheid ook de .pem van het domein waarmee ik wil praten er aan toegevoegd. Resultaat: de communicatie werkt, en er wordt een post aangemaakt! Nu sleutelen aan de inhoud van de communicatie, want de posting is nog leeg dus die formatting klopt niet. Daar gaat debug log weer helpen.

@jan ik heb die curl .pem file en die van mijn eigen site's cert gedownload, maar begrijp niet goed in welke folder ze op mijn mac zouden moeten staan. Gerelateerd aan mijn systeem (maar die heeft al allerlei root CA's in de keychain) of aan mijn MAMP PRO lokale webserver ,die er geen map voor lijkt te hebben. De speurtocht gaat verder.

@jan ik krijg "SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages:
error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed" bij het aanroepen van file_get_contents() Ik lees dat als dat mijn script de encryptie behorend bij het cert van mijn site niet toepast om eoa reden. Mijn localhost heeft geen eigen cert dus dat kan het ook zijn.

@jan dank Jan! Ik ben begonnen zylstra.org/blog/2022/01/writi . Kom wel eerst een https issue tegen, die ik ook al had bij het script om opml lijstjes op mijn site te gooien (daar opgelost door het in http te doen, maar dat kan in dit geval niet).

@Petzlux other changes include 'ironing her own clothes'. Such hardship! (I laugh now, but when I go back to office work, I will need to do that again too. Right now the webcam smoothes over any wrinkles in my shirt) :D

@wouter dat vind ik juist wel interessant. Bij mij komt de afkeer voor "een boek schrijven" als doel of plqb uit een emotie die ik niet goed begrijp, zeker niet in contrast met de hoeveelheid boeken die ik koop. Bij jou lees ik ook veel emotie, en iemand die op Twitter reageerde al net zo. Kennelijk is het concept boek iets diep verankerds in de cultuur. Bij mij leidt dat kennelijk tot veel hoeft niet als boek geschreven, en bij anderen eerder tot 'kom niet aan het boek'

Posted my last Instagram post yesterday. I’m deleting my Instagram account on Monday. After a period of time where I was scared it might cost me some freelance work, I finally made the decision. I don’t agree with the system, the company behind it. I don’t want to contribute to it anymore. I don’t want to post my work on it anymore. I’m done. Grateful to all the people that followed my work on it, sometimes even bought something in my shop. But it's time to move on.

@wouter dank voor je reactie op mijn blogpost mbt een boek schrijven. Kom ik nog op terug, maar kan aantal dagen duren. Ben wel nog benieuwd in hoeverre de titel de provocatie is. Als het 'Why I won't be writing a book' of 'What would convince me to write a book?' of 'Why do I abhor the idea of writing a book?' had geheten, was je reactie dan anders geweest? Mijn huis staat vol met allerhande non-fictie, terwijl het idee er zelf een te schrijven me diep tegenstaat.

I find that I feel writing a non-fiction subject oriented book is nonsense. I feel a strong aversion to the idea of writing a non-fiction book, as people have suggested to me occasionly since university.

zylstra.org/blog/2022/01/writi

@jan thanks, ik denk inderdaad aan simpelweg 'alles' in de content mee sturen, en een POST request bouwen. Ga je links napluizen of ik daarin voldoende terugvind hoe dat er dan uit moet zien. Het proces is me op zich wel duidelijk, maar da's iets anders dan de simpelste implementatie maken voor mijn eigen use case. Dank!

Show older
Mastodon

Ton's personal Mastodon instance